top of page
ЕТИКА ДІТЯМ
ГОЛОВНА
НОВИНКИ САЙТУ
Мапа сайту ЕТИКА ДІТЯМ
Формування особистості
Концепція формування особистості
Особистість і Батьківщина - 01
Моя Україна - 01.01
Наш край - Поділля - 01.02
Рідна мова - українська - 01.03
Державні символи України - 01.04
Революція Гідності - 01.05
Майдан Шани - 01.06
Про захисників України з 2014
Особистість і інші люди - 02
Про людяність, про добро і зло 02-01-0
РОЗРОБКИ ЗАНЯТЬ про добро і зло
Про людяність - до ровесників 02.01-1
Про людяність - до жінки 02.01-2
Про людяність - до старших 02.01-3
Про людяність - до матері 02.01-5 ч-1
Про людяність - до матері 02.01-5 ч-2
Про людяність - до рідних 02.01-6
Про людяність - особливих людей 02.01-4
РОЗРОБКИ ЗАНЯТЬ про людяність
Про правдивість і брехливість 02-02
Про щедрість і жадібність 02-03
Про незаздрісність 02-04
Про чесність і нечесність 02-05
Про безкорисливість і егоїзм 02-06
Про щирість і хитрість 02-07
Про скромність і хвалькуватість 02-08
Про безконфліктність, миролюбність 02.09
Про дружбу, друзів і дружелюбність 02.10
РОЗРОБКИ ЗАНЯТЬ про дружелюбність
Особистість і етикет - 03
Сервірування столу
Столовий етикет
Науково-методичний супровід
Етика. Хрестоматія
Основи теорії літератури
Науково-методична скарбничка
Технології формування особист ост і
НОВИНКА: завершено оновлення сторінки 02.10 Частина 2
Розробки занять: про дружбу, друзів і дружелюбність
Сервірування столу
Зміст
1. ЗАГАЛЬНІ ПИТАННЯ СЕРВІРУВАННЯ СТОЛУ
2. ХАРАКТЕРИСТИКА ЕЛЕМЕНТІВ СЕРВІРУВАННЯ
2.1. Стіл
2.2. Столова білизна
2.2.1. Скатертина
Скатертина. Фотоальбом
2.2.2. Мулетон, наперон, раннер, плейсмет
Мулетон, наперон, раннер, плейсмет. Фотоальбом
2.2.3. Серветки, ручники, рушники
Правила користування полотняною серветкою
Правила користування серветкою з паперу
Складання серветок. Фотоальбом
Серветки. Фотоальбом
2.3. Предмети сервірування
2.3.1. Столовий посуд для вживання їжі
Характеристика різних видів посуду за матеріалом, з якого виготовлений
Історія виникнення порцелянового, фаянсового та керамічного посуду
Види посуду за призначенням
Правила розміщення столового посуду при сервіруванні столу
Столовий посуд. Фотоальбом
2.3.2. Столові прибори
Історія столових приборів
Матеріали, з яких виготовляються столові прибори
Основні прибори, їх характеристика та призначення
Правила розміщення столових приборів при сервіруванні столу
2.3.3. Столовий посуд для напоїв
Характеристика кришталевого й скляного посуду для напоїв
Види келихів (бокалів)
Правила розміщення скляного посуду при сервіруванні столу
2.3.4. Спеції, прянощі та приправ и в сервіруванні столу
2.3.5. Приклади сервітування столу посудом і приборами Фотоальбом
2.4. Квіти в оформленні столу
Квіти в оформленні столу. Фотоальбом
2.5. Кольорове оформлення столу
Кольорове оформлення столу. Фотоальбом
2.6. Дизайн столу, як витвір мистецтва
Дизайн столу. Фотоальбом
3. ЯКІ СТРАВИ, ЯК ПОДАЮТЬСЯ ДО СТОЛУ
3.1. Послідовність подавання страв і напоїв
3.2. Способи подавання страв і закусок